Ontdek de getuigenissen van onze klanten Lees meer over dit nieuws!

News

Laten we verbonden blijven!

12.08.2018

Zelfstandigen en KMO’s – boekhouder, software of toepassing, wat te kiezen? (deel 2)

Zelfstandigen en KMO’s – boekhouder, software of toepassing, wat te kiezen? (deel 2)

Een boekhoudprogramma dient niet om gewoon uw wettelijke verplichtingen te organiseren, maar om uw bedrijf en de toekomst van uw bedrijf op boekhoudkundig niveau Ă©cht te gaan beheren. U wil een stapje verder gaan en uw onderneming stroomlijnen? In dit artikel komt u te weten waarom u voor boekhoudsoftware moet kiezen en hoe u die keuze het best maakt.

De boekhoudsoftware van WinBooks

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen boekhoudsoftware en een boekhoudkundig uitwisselingsplatform? Software gaat veel verder, doordat het alle activiteiten en de groei van het bedrijf betreft. Met boekhoudsoftware voert u zelf de gegevens in met betrekking tot uw aan- en verkopen, bankafschriften en btw-aangiftes. U volgt uw vorderingen, regelt uw uitgaven en stelt automatische aanmaningen in. Het is een echte beheertool die u tijd zal besparen en waarmee u bijvoorbeeld niet meer achter onbetaalde facturen aan hoeft te hollen.

En als er bij het invoeren van de gegevens fouten worden gemaakt of gegevens worden vergeten, geen nood, u kunt de gegevens nog aanpassen. Ook al bent u eerst aan zet, de boekhouder behoudt zijn waardevolle rol als controleur en expert. Hoe? De software is op remote servers geĂŻnstalleerd en blijft 24u/24 toegankelijk. U en uw boekhoudkantoor kunnen dus altijd en overal in dezelfde map werken of de gegevens in die map raadplegen. Dankzij de WinBooks-technologie kan uw boekhouder de teugels overnemen om de boekhouding makkelijk te controleren en correcties aan te brengen. Het resultaat is een synchrone, vlotte en vereenvoudigde samenwerking.

Boekhoudsoftware: een gegarandeerd rendement

Met boekhoudsoftware kunt u op een heel eenvoudige manier betrokken zijn bij uw boekhouding. U kunt zich beter en vlotter informeren over de kerncijfers. Door het gebruiksgemak en de interactiviteit worden administratieve taken een fluitje van een cent en hebt u meer tijd om inzicht te krijgen in de impact van de gegevens voor uw onderneming.

DE SLEUTEL TOT SUCCES?

Of u nu voor het boekhoudkundig uitwisselingsplatform of de boekhoudsoftware kiest, beide oplossingen streven hetzelfde doel na, namelijk u een actieve rol laten spelen bij uw boekhouding. De hoeksteen van het succes van een bedrijf bestaat uit kennis, controle en analyse van de gegevens. Door de vlottere samenwerking met uw boekhouder of boekhoudkantoor zullen zij u tot slot beter kunnen adviseren en concreet kunnen sturen om de financiële gezondheid van uw bedrijf te verbeteren. Beide WinBooks-tools zullen u hierbij helpen.

De grote troef van WinBooks blijft de flexibiliteit: u kunt op ieder ogenblik en in uw eigen tempo bedrijfsgegevens toevoegen of raadplegen. Wilt u meer halen uit uw boekhouding? Ontdek onze boekhoudoplossingen voor zelfstandige ondernemers en boekhoudtools voor kmo’s.

Hebt u hulp nodig bij het kiezen van een formule? Lees ons artikel over de toepassing voor boekhoudkundige uitwisselingen.