Ontdek de getuigenissen van onze klanten Lees meer over dit nieuws!

News

Laten we verbonden blijven!

20.12.2019

WinBooks an Exact Company – Vragen en antwoorden

WinBooks an Exact Company – Vragen en antwoorden

Wie is Exact?

Exact, opgericht in 1984, is een koploper in financiële en bedrijfssoftware voor kleine tot middelgrote bedrijven en accountants. Exact is sinds 1989 aanwezig in België, ons kantoor is gevestigd in Wemmel en telt 85 medewerkers. Exact heeft meer dan 66.000 bedrijven en meer dan 1.100 accountants op Exact Online in België. Er zijn 110 business apps beschikbaar die integreren met de oplossing. Andere producten die Exact aanbiedt zijn Exact Globe, Exact Synergy en Exact ProAcc.

Wie is WinBooks?

WinBooks is een Belgisch softwarebedrijf, opgericht in 2000, gespecialiseerd in boekhoud- en bedrijfsbeheeroplossingen voor accountantskantoren en kleine bedrijven. WinBooks biedt zowel on-premise als cloud-oplossingen aan via een netwerk van meer dan 100 resellers.

Was WinBooks actief op zoek naar een koper van het bedrijf en zo ja, waarom?

Niet proactief, maar in de afgelopen 2 jaar heeft WinBooks een aantal aantrekkelijke voorstellen ontvangen van investeerders en industriespelers. Het werd steeds moeilijker om deze te negeren, vooral de interesse van Exact, aangezien dit ons de kans gaf om een nieuw hoofdstuk te schrijven in de evolutie van WinBooks.

Wie is het huidige WinBooks leiderschapsteam en wat gaat er met hen gebeuren?

Jean Francois Cuylits, eigenaar & Pierre Borremans, mede-oprichter. Jean-François en Pierre blijven deel uitmaken van de groep en blijven de WinBooks activiteiten rechtstreeks beheren.

Wat gebeurt er met de huidige WinBooks productportfolio?

De verandering van eigenaar heeft geen invloed op de huidige WinBooks productportfolio en softwareontwikkelingsactiviteiten. Exact en WinBooks zullen samenwerken om ervoor te zorgen dat klanten profiteren van de marktaanwezigheid en expertise van de gecombineerde onderneming.

Woorden bestande commerciële / leverancierscontracten beïnvloed door deze verandering van eigenaar?

De verandering van eigenaar zal geen invloed hebben op de contractuele overeenkomsten die van kracht zijn met bestaande WinBooks klanten, partners en leveranciers.

Met wie kan ik contact opnemen als ik vragen heb?

Het proces verandert niet voor klanten of resellers. WinBooks klanten moeten contact opnemen met hun lokale reseller.

Is er een plan voor integratie van de twee bedrijven? Zo ja, wat zal er dan de komende tijd gebeuren?

De WinBooks-organisatie zal stand-alone blijven opereren in België. In de komende periode zullen we samen met het management van WinBooks mogelijkheden verkennen waarbij Exact extra ondersteuning kan bieden om hun groei en succes in België te ondersteunen.

Worden het bedrijf en de producten van WinBooks hernoemd onder het merk Exact?

WinBooks blijft in België blijven handelen onder het merk WinBooks. Een ondertitel “An Exact Company” wordt toegevoegd aan hun bedrijfslogo. De productnaamgeving blijft ongewijzigd.

Hoeveel autonomie houdt het voormalige WinBooks bedrijf hebben? Wat wordt de relatie/rapportagestructuur binnen de Exact Groep?

De WinBooks organisatie blijft zelfstandig blijven opereren op de Belgische markt. Het bestaande managementteam blijft het bedrijf leiden. De functionele rapportagelijnen tussen de twee bedrijven zullen worden geformaliseerd om een effectieve samenwerking en coördinatie van de bedrijfsactiviteiten te verzekeren.