Veelgestelde vragen RSS

Hoe veelvoudige centralisatierekeningen definiëren ?

In het configuratiescherm  onder Boekhouding / Centraliserende rekeningen kan u meerdere centralisatierekeningen voor klanten en/of leveranciers aanmaken.

Ter herinnering, de veelvoudige centralisatierekeningen kan men eventueel gebruiken teneinde verschillende groepen klanten of leveranciers te onderscheiden. Een bedrijf dat commercieel actief is in twee verschillende sectors kan bijvoorbeeld de verkopen boeken op twee verschillende centralisatierekeningen die overeenkomen met de ene en de andere sector.

De klant- en/of leveranciersfiche wordt na het definiëren van een bijkomende centralisatierekening aangepast. Een nieuwe invoerzone is toegevoegd om de gekoppelde centralisatierekening in te voeren. Indien niets aangeduid is, gebruikt WinBooks standaard de eerste centralisatierekening voor die klant of leverancier.  Een centralisatierekening waarop boekingen hebben plaatsgevonden kan achteraf niet gewijzigd worden. 

Winbooks on Web

Hoe kan ik een nieuw boekjaar openen ?

Om een nieuw boekjaar aan te maken, plaats u in het laatste boekjaar van uw dossier. Klik in de menu op OPERATIES en klik vervolgens op de optie EEN BOEKJAAR TOEVOEGEN.  Het aan te maken boekjaar wordt voorgesteld en klik op bewaren, na eventueel de laatste periode en de omschrijvingen  te hebben aangepast. 

Winbooks on Web

Wat moet ik doen als WinBooks on Web niet opent op mijn internetbrowser ?

Alhoewel WinBooks on Web in theorie werkt op elke internetbrowser die Flash ondersteunt, geven wij hieronder weer welke browsers getest werden met WinBooks on Web, evenals hun compatibiliteit.

Indien de toepassing niet opstart met één van deze onderstaande browsers, probeer dan eerst de laatste versie van Adobe Flash Player te installeren.

 

Onder Windows
Browser Versie Aangeraden  Opmerking
Internet Explorer 7, 8 **
9 en hoger *** Zeer snel
Firefox 12 en hoger ***
Google Chrome 20 en hoger *** Zeer snel. Laat toe :

een snelkoppeling op het bureaublad naar WinBooks on Web te maken,

het volledige venster van de browser voor de toepassing te gebruiken

en alle sneltoetsen te gebruiken.

Opera 12 en hoger **

 

Onder Mac OS X
Browser Versie  Aangeraden  Opmerking
Safari 4 **
5.1 *** Zeer snel
Firefox 3 **
8 ***
Google Chrome 15 x Niet ondersteund (klavierprobleem)
Opera 11 ***

 

Onder Linux Ubuntu
Browser                 Versie  Aangeraden  Opmerking 
Firefox 3 **
8 ***
Winbooks on Web