Amid Faljaoui – Bedreigt digitalisering de boekhouder

Amid Faljaoui – Bedreigt digitalisering de boekhouder

Hier en daar lees je dat de accountant binnenkort verdwijnt onder druk van de concurrentie van nieuwe ‘ontregelende’ start-ups. Net zoals Uber de taxiwereld bedreigt. Daarbij valt zelfs de term ‘uberisering’ van de cijferprofessionals tegen uiterlijk 2030. Los van de hersenschimmen van de ene en de vrees van de andere: wat moeten we daarover denken?
Bekijk je de komst van de digitalisering alleen vanuit het aspect ‘samenwerkingsplatform’? Dan is er zeker geen direct gevaar. Waarom niet? De wet beschermt de titel en de opdrachten van de accountant. Kortom: niemand kan zijn accountant delen zoals hij zijn grasmaaier of boormachine via internet kan delen. Maar hoelang houdt die wettelijke bescherming stand als de verbruikers morgen hun beklag doen over deze afgrendeling van het beroep?

We moeten ons ook geen illusies maken: de initiatieven voor samenwerkingsplatformen vormen een reële bedreiging voor de accountants. De bedreiging loert op drie fronten: de relatie met de klant, de tevredenheid en de prijs. Het antwoord is duidelijk: de accountants zullen een antwoord moeten vinden op deze drie uitdagingen door zelf digitaal te gaan vooraleer ze worden ‘ge-uberiseerd’. Waarom? Gewoon omdat verschillende studies aantonen dat de samenwerkingsplatformen werken volgens criteria die hun efficiëntie en competitiviteit aantonen. Lees: de nieuwe platformen worden tegelijk referentiepunt en leverancier voor nieuwe klanten. Zo verbreken ze de directe relatie tussen de klant en het kantoor. Precies zoals Booking, TripAdvisor of Expedia zich positioneren tussen wie op reis wil vertrekken en de hotels of reisbureaus.

Let wel op: digitalisering houdt gevaren in, vooral voor de cijferprofessional die zichzelf niet in vraag stelt en zich beperkt tot louter basisopdrachten en boekingen. Voor alle anderen is digitalisering dan weer een formidabel hulpmiddel. Ze maakt het onder meer mogelijk om proactiever klanten tevreden te stellen en te anticiperen op hun wensen. Vergeet niet dat zaakvoerders een accountant willen die hen de weg wijst. Niet alleen iemand die hen helpt om aan hun wettelijke verplichtingen te voldoen. Een correcte aanpak van digitalisering – en straks van artificiële intelligentie – helpt de cijferprofessionals om meer ‘expert’ en minder ‘boekhouder’ te zijn.

De accountant moet inzien dat hij de digitale revolutie moet omarmen. Reken niet alleen op de regelgeving om u ertegen te beschermen. Maak liever werk van nieuwe competenties op het vlak van adviesverlening. Meer dan ooit ligt uw expertise onder vuur … maar ze is niet dodelijk geraakt!

Commentaires

comments