TESTIMONIALS – FOCUS OP DEMATERIALISATIE Wouter VAN DE VELDE – ACCOUNTANCY SERVICE BVBA

TESTIMONIALS – FOCUS OP DEMATERIALISATIE
Wouter VAN DE VELDE – ACCOUNTANCY SERVICE BVBA
WINBOOKS CONNECT

Accountancy Service werd in 1985 in Gent opgericht. Het cliënteel bestaat uit bedrijven, vzw’s en fysieke personen. Wouter Van de Velde is een van de vennoten van de fiduciaire. Hij legt ons uit dat de jaren ervaring die het team opbouwde, een garantie zijn voor een supernauwkeurige en professionele opvolging van elk dossier. Accountancy Service staat open voor de toekomst: het is een van de bètatesters van WinBooks Connect.
WAT DEED U BESLISSEN OM MET WINBOOKS CONNECT TE WERKEN?
Wij zien in dat de toekomst van de boekhouding bij dit type software ligt. Want het beroep van accountant verandert volop: de manuele invoer van boekingen verdwijnt stap voor stap en maakt plaats voor automatisatie. Die richting moeten wij dus ook uit. Precies daarom wilden we WinBooks Connect meteen uittesten. We moeten de koe bij de horens vatten, anders boeren we achteruit. De nieuwe technologische evoluties zijn geen optie, maar een noodzaak voor wie in de voorhoede wil blijven en het jonge cliënteel dat ‘volledig digitaal’ gaat, wil blijven aantrekken.
Wij hebben veel jonge medewerkers in ons team. Zij weten heel goed dat de toekomst de voorkeur geeft aan digitale documenten. Zij waren dan ook razend blij met de komst van WinBooks Connect.
WAT ZIET U ALS DE STERKE PUNTEN VAN WINBOOKS CONNECT?
Dat zijn er heel wat:
Het belangrijkste voordeel van WinBooks Connect is de gemakkelijke toegang tot de documenten: de accountant én zijn klant kunnen om het even welk document overal en op elk tijdstip inkijken.
Een ander sterk punt is de gebruiksvriendelijkheid, zeker bij het uploaden van documenten. Het is mogelijk om documenten op verschillende manieren toe te voegen, zoals via mail of drag and drop. Bovendien kun je ze koppelen aan een taak en er extralegale informatie bijvoegen die soms heel nuttig is voor de accountant.
WinBooks Connect is zo gebruiksvriendelijk dat de klanten geen enkele inspanning meer hoeven te doen om hun documenten digitaal aan te leveren. En dat is zonder twijfel de grootste troef. Dit soort van tool stelt klanten in staat om de overstap naar digitalisering gemakkelijk te zetten.
Ik vermeld hier een laatste voordeel: de mogelijkheid om een betalingsbestand aan te maken op basis van facturen, en die daarna te uploaden in het pc-bankingsysteem.
ONZE FIDUCIAIRE ZIET DE DIGITALISERING ZEKER NIET ALS EEN BEDREIGING, MAAR EERDER ALS OPWAARDERING. ZE STELT ONS IN STAAT OM ONZE AANDACHT NOG MEER TOE TE SPITSEN OP ADVIES EN OM HET DOSSIERBEHEER TE OPTIMALISEREN.

Commentaires

comments