Ontdek de getuigenissen van onze klanten Lees meer over dit nieuws!

News

Laten we verbonden blijven!

07.01.2019

Boekhoudonderwijs: anders en beter

Boekhoudonderwijs: anders en beter

Zoals u ongetwijfeld weet, verandert het beroep van boekhouder voortdurend. Maar welke rol kan het onderwijs daarin spelen?

Ephec startte met een initiatiecursus voor een digitale boekhouding. Dit jaar was er een testfase in het filiaal in Louvain-la-Neuve. Vanaf het schooljaar 2018 komt er een vervolg in Brussel. Het initiatief sluit aan bij de evolutie van het vak boekhouden en de nieuwe vereisten die daarbij horen.

Fabienne Baudouin, hoofd van de afdeling Accountancy-Fiscaliteit van Ephec Louvain-la-Neuve legt in deze korte video uit hoe de lesgevers sleutels aanreiken om te leren omgaan met het tempo en de praktische gevolgen van deze verandering. De opleidingen moeten zeker blijven inzetten op de traditionele aanpak, maar daarnaast is deze proactieve benadering onmisbaar.

De nieuwe aanpak voor de bachelor Accountancy-Fiscaliteit bereidt de toekomstige boekhouders voor op een sleutelrol binnen verschillende domeinen: financieel, fiscaal, boekhoudkundig en beheer.

De beheersing van technische vaardigheden blijft essentieel. Maar om zich voor te bereiden op de evolutie van het beroep, moeten de studenten relationele, communicatieve en analytische vaardigheden ontwikkelen – mét gebruik van nieuwe technologieën.

EPHEC – Adapter l’enseignement de la comptabilitĂ©? – Boekhoudonderwijs: anders en beter from WinBooks on Vimeo.