Ontdek de getuigenissen van onze klanten Lees meer over dit nieuws!

News

Laten we verbonden blijven!

22.11.2019

20 jaar Aan belangrijke innovaties

20 jaar Aan belangrijke innovaties

Van realtimeboekhouding naar artificiële intelligentie

Toen de beroemde paleontoloog Henry Fairfield Osborn in 1905 het eerste skelet van de T-REX ontdekte, beschreef hij het dier in de New York Times als volgt: « Deze nieuwe dinosaurus is uitgeroepen tot
de koning der koningen in de dierenwereld. Hij is de meest behendige van zijn generatie: een dier dat heerst over zijn buren, die soms tot twee keer zo groot zijn. » 20 jaar ervaring in IT: dan ben je toch een dinosaurus op de markt. Maar het heeft ook zijn voordelen die starters systematisch missen:

ERVARING EN KRACHT.

De T-rex, mascotte van 20 jaar WinBooks, dat spreekt voor zich!

De T-rex is niet alleen de beroemdste dinosaurus, maar ook de dinosaurus die bekend staat als zijnde één van de sterkste. JA, we zijn één van de voorlopers op de markt en we claimen dit luid en duidelijk. 20 jaar hard werken heeft ervoor gezorgd dat WinBooks een marktleider geworden is en één van de meest complete gamma’s heeft ontwikkeld, met een steeds hernieuwde focus op innovatie. WinBooks viert zijn 20-jarig bestaan: een eeuwigheid? Neen: een tijdperk dat synoniem staat voor onmeetbare evoluties.

Aan u om te oordelen!

De prioriteit van Jean-François Cuylits en Pierre Borremans was steeds gebruiksvriendelijke oplossingen aan te bieden teneinde de relatie accountant-klant te optimaliseren. Een principe waar zij na al die jaren nog steeds achter staan en het succes van WinBooks blijft garanderen. Met meer dan 20.000 verkochte licenties is WinBooks een essentiële speler geworden.

De boekhoudoplossing van WinBooks is één van de meest effectieve oplossingen op de markt. Wij willen dat deze in lijn blijft met uw verwachtingen, daarom ligt onze focus vandaag op het duurzaam maken ervan. Dit doen we door mee te gaan met de technologische ontwikkelingen. Belangrijke updates en een vernieuwde interface zullen hun intrede doen om de stabiliteit en de evolutie van dit toonaangevend product te waarborgen.

Het digitale gamma van WinBooks blijft niet achter: WinBooks Connect heeft reeds 12 miljoen documenten gedigitaliseerd. Dit uitwisselingsplatform, in combinatie met de rapporteringstool WinBooks View en het automatisch herkennings- en inboeksysteem, zijn voor accountants niet louter een optie meer maar onmisbare tools geworden. Mis deze trein niet.

What’s next ?

Automatisering

WinBooks biedt nu twee tools aan die verder gaan dan louter digitalisering: het gaat om automatiseringsmechanismen die toegevoegde waarde geven aan uw dossiers, zonder enige manuele tussenkomst.

De overzichtstabel van uw accountant geeft een direct overzicht van alle te behandelen documenten. Het principe is eenvoudig. Deze toepassing vindt automatisch de verschillende documenten van elk dossier die gedigitaliseerd werden door de klant, de bank of de sociale secretariaten. Het biedt ook een link die ervoor zorgt dat ze onmiddellijk verwerkt worden.

Cloud en Toepassingen

De mobiele toepassingen voor uw klanten: deze applicaties zullen uw relatie met de ondernemer verder verbeteren dankzij een directe verbinding met WinBooks Connect. Met WinBooks Scan kunnen uw klanten hun facturen, btw-bonnetjes, … inscannen en direct naar uw boekhouding sturen. In Connect Mobile vinden uw klanten.

‘Automate’: deze functionaliteit voert een reeks taken op de achtergrond uit zonder enige tussenkomst van de accountant. Om een concreet voorbeeld te geven: het is niet langer nodig om CODA-bestanden één voor één handmatig in elk dossier in te lezen. Ze worden in alle dossiers met een geactiveerde ‘Automate’ automatisch ingelezen.

de functionaliteiten van een light-versie van WinBooks Connect: het bureaublad met hun laatste documenten, een zoekfunctie en een berichtentool. Het cloudgamma van WinBooks heeft een nieuwe HTML5-interface die veel gebruiksvriendelijker en responsiever is. Deze nieuwe webapplicatie is begin 2020 beschikbaar.

Artificiële intelligentie: een gemeenschappelijke uitdaging

WinBooks werkt reeds aan de implementatie van artificiële intelligentie in haar gamma of meer bepaald ‘machine learning’. Na de dematerialisatie is AI de nieuwe grote omwenteling in de boekhoudsector. Een gemeenschappelijke uitdaging die we graag aangaan.